over mij

Ik ben Ketlin van Esschoten (1975) en ben beeldend kunstenaar met een achtergrond in de architectuur. Die combinatie van expertises komt tot uiting in mijn zoektocht naar de ultieme samensmelting van verschillende materialen binnen een abstracte compositie. In mijn mixed media werken ligt een groot deel van mijn binnen leven begraven. Persoonlijke verhalen en ervaringen, maar ook zorgen over maatschappelijke vraagstukken vertaal ik in het gebruik van steeds weer nieuwe materialen die gaandeweg een experimenteel leerproces vormen.

” Ik blijk te beschikken over een oneindige scheppingsdrang en inspiratie, gecombineerd met de verzamelwoede van een ekster. Met twee creatieve ouders is het me dan ook met de paplepel ingegoten. Mijn kamer was altijd een puinhoop, want alles deed mee, ik kan overal iets mee. Van een doos maakte ik een kasteel en van aluminiumfolie een jurk. Dat is een soort belevingswereld, een fantasie die je van jezelf hebt. Eigenlijk ben ik al mijn hele leven een kunstenaar.Je kunt bij mij terecht voor het aanschaffen van een uniek kunstwerk, maar ook voor het meedenken c.q. het uitvoeren van een creatief project. Ook help ik je graag met het ontdekken van je eigen creativiteit met mijn workshops, cursussen en persoonlijke creatieve coaching.

mixed media painting


Ketlin van Esschoten rondde in 2005 haar studie aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht af, met als specialisatie Spatial Design. Haar werk wordt getoond op diverse tentoonstellingen in Nederland, waaronder recent: Kunstmoment Diepenheim, Galerie Fija, Eigentijds vervlochten met MIJ, Museum IJsselstein, MATERIE  Galerie Kunst2001 Badhoevendorp , Galerie Zeeuwart Renesse, Galerie Sille Oudewater. Sinds maart 2015 is zij lid van het kunstcafe in IJsselstein.

  • Visie: Creativiteit is de weg naar alles, door creatief te zijn vergroot je je wereld en leer je op andere manieren te kijken, waardoor je over de vaardigheid beschikt om overal uit te komen. Door het resultaat gericht denken los te laten ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en vrijheidsbeleving.

 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN MIJN WERK? SCHRIJF JE DAN IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

No Comments

Leave a Reply